Kutatási tevékenység

Kutatási tevékenység

Utolsó frissítés: 2021 november 16.

Az Intézet olyan szakterületeken végez kutatási tevékenységet, amelyek kiemelt stratégiai jelentőséggel bírnak a hazai és nemzetközi agráriumban: 

Takarmány- és élelmiszerbiztonság

  • mikotoxinok takarmány- és élelmiszerbiztonsági kockázata
  • az antibiotikum felhasználás alternatíváinak felhasználása a takarmányozásban
  • takarmányozás hatása az állati termék minőségére
  • új és alternatív alapanyagok, hazai fehérjeforrások felhasználásának lehetőségei

Kutatások a One Health (Egy egészség) területén

  • parazitás zoonózisok
  • antibiotikum rezisztencia monitorozása az ökoszisztémában és az élelmiszerláncban
  • mikotoxinok humánegészségügyi vonatkozásai, expozícióbecslés

Precíziós takarmányozás 

  • környezetbarát takarmányozási technológiák fejlesztésének megalapozása;
  • az állatitermék-előállítás hatékonyságát javító takarmányozási módszerek.