Last modified: 16. November 2021
Az Intézet olyan szakterületeken végez kutatási tevékenységet, amelyek kiemelt stratégiai jelentőséggel bírnak a hazai és nemzetközi agráriumban:
Takarmány- és élelmiszerbiztonság
- mikotoxinok takarmány- és élelmiszerbiztonsági kockázata
- az antibiotikum felhasználás alternatíváinak felhasználása a takarmányozásban
- takarmányozás hatása az állati termék minőségére
- új és alternatív alapanyagok, hazai fehérjeforrások felhasználásának lehetőségei
Kutatások a One Health (Egy egészség) területén
- parazitás zoonózisok
- antibiotikum rezisztencia monitorozása az ökoszisztémában és az élelmiszerláncban
- mikotoxinok humánegészségügyi vonatkozásai, expozícióbecslés
Precíziós takarmányozás
- környezetbarát takarmányozási technológiák fejlesztésének megalapozása;
- az állatitermék-előállítás hatékonyságát javító takarmányozási módszerek.