Kaposvári ’Egy Egészség Nap’

Kaposvári ’Egy Egészség Nap’

Utolsó frissítés: 2024 május 06.

A rendezvény a One Health (Egy Egészség) koncepció szélesebb körű megismertetését tűzte ki céljául. A minden évben megrendezésre kerülő szakmai program bemutatja, hogyan hat egymásra az ember, az állatok és az ökoszisztéma egészsége, illetve hogy az emberi tevékenység milyen hatással van mindezekre.

"Egy Egészség Nap" közlemény 2024

Utolsó frissítés: 2024 május 22.

KÖZLEMÉNY

Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában

A 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium és az Egy Egészség Nap közös rendezvénye a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élettani és Takarmányozástani Intézete szervezésében 2024 novemberében.

A Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium a MATE ÉTI Gazdasági állatok Takarmányozása Tanszék által kétévente megrendezésre kerülő szakmai programja, amely célja a legújabb hazai és külföldi kutatási eredmények megismertetése a hazai szakemberekkel, azok gyakorlati munkában való hasznosításának támogatása. További cél egy olyan fórum megteremtése, ahol a hazai és más országok szakemberei – kutatók, oktatók, gyakorlati szakemberek – rendszeresen találkozhatnak, megvitathatják és kicserélhetik tapasztalataikat a takarmányozástudomány különböző területeiről.

Az idén 4. alkalommal megrendezésre kerülő, éves Egy Egészség Nap házigazdája a MATE ÉTI Élettani és Állategészségügyi Tanszékének One Health munkacsoportja. Az Egy Egészség Világnapjához (november 3.) kapcsolódó rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az újonnan megjelenő fertőző betegségek, az antimikrobiális rezisztencia, a klímaváltozás, a környezetszennyezés és sok más probléma kezelésének komplex, holisztikus megközelítésére.

Mindkét konferencia előadásait egy adott téma köré gyűjtik a szervezők, akik most összefogtak, hogy az „Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában” című tematikus konferenciának közös házigazdái legyenek.

Célunk, hogy támogassuk a holisztikus Egy Egészség (One Health) megközelítés felismerésének és elfogadásának jelentőségét és szerepét a takarmány- és élelmiszerbiztonság javításában, az élelmezésbiztonság, az ökoszisztéma és az állatok jólétének előmozdításában. Célunk továbbá, hogy megemlékezzünk az Állategészségügyi Világszervezet megalakulásának 100. évfordulójáról, amely az Egy Egészség koncepció globális szintű megvalósítását támogatja.

“Egy Egészség Nap” meghívó - 2023

Utolsó frissítés: 2024 május 22.

Meghívó letöltése